close

Du är kanske på fel internetversion av OBO-Bettermann. Du kan byta till följande landsversioner:

Data protection declaration

Data protection declaration

OBO Bettermann GmbH & Co. KG, Hüingser Ring 52, 58710 Menden (kallas ”vi”) driver webbplatsen www.obo.de och ansvarar för användarens (”dina” eller ”du”) personuppgifter på webbplatsen enligt den tyska dataskyddslagen (Bundesdatenschutzgesetz, BDSG).

Vid skyddar ditt privatliv och dina privata uppgifter. Vi registrerar, bearbetar och använder dina personuppgifter i enlighet med innehållet i dessa sekretesskyddsbestämmelser samt tillämpliga dataskyddslagar i Tyskland, särskilt BDSG och lagen om telemedier (TMG). Dessa sekretesskyddsbestämmelser styr vilka personuppgifter om dig som vi registrerar, bearbetar och använder. Vi ber dig därför att läsa igenom nedanstående text noggrant.

 

1. Registrering av personuppgifter

1.1 Personuppgifter ur sekretesskyddsbestämmelsernas perspektiv är enskilda uppgifter om personliga förhållanden eller sakförhållanden som rör dig. Det gäller i synnerhet ditt namn, din e-postadress, din adress och ditt telefonnummer.

1.2 Personuppgifter omfattar också information om hur vår webbplats används. Dessa uppgifter samlar vi in enligt denna sekretesspolicy. Vid besök i informationsinhämtningssyfte sker detta i regel med hjälp av loggfiler och cookies.

 

2. Användningsändamål

Vi använder dina personuppgifter för följande:

2.1 Handläggning av dina önskemål och frågor som du exempelvis skickar till oss via kontaktformulär.

2.2 Möjlighet att skicka nyhetsbrev som du bett om.

2.3 Säkerställa att vår webbplats presenteras så effektivt och intressant som möjligt för dig.

2.4 Ge dig möjlighet att delta i interaktiva erbjudanden, exempelvis tävlingar, om du så önskar.

2.5 Förhindra eventuellt missbruk av OBO:s system, exempelvis angrepp, och säkring av dem.

 

3. Information om din dator, cookies och riktad marknadsföring

3.1 Varje gång du besöker vår webbplats hämtar vi följande information om datorn eller enheten du använder för att visa webbsidorna: Enhetens IP-adress, webbläsarens begäran och tiden för begäran. Dessutom registreras status och överförd datamängd för förfrågan. Vi registrerar även produkt- och versionsinformation om webbläsaren som används och operativsystemet i enheten. Vidare registrerar vi vilken webbsida som besöktes innan. Din enhets IP-adress lagras i förkortad form endast under tiden som webbplatsen används, därefter raderas den direkt utom ifall du uttryckligen godkänt att den fullständiga IP-adressen sparas. De andra uppgifterna lagras under en begränsad tid. Vi använder dessa uppgifter för att driva webbplatsen, särskilt för att identifiera och åtgärda fel hos webbplatsen, bedöma trafiken till webbplatsen och genomföra anpassningar eller förbättringar.

3.2 Under vissa villkor insamlar vi också information om hur du använder webbplatsen med hjälp av så kallade webbläsarcookies. De är små textfiler som sparas i enhetens minne och som innehåller vissa inställningar och data som kan utbytas med vårt system via din webbläsare. En cookie innehåller vanligen namnet på domänen som cookien skickades ifrån, information om cookiens ålder och ett alfanumeriskt ID. Med cookies kan våra system känna igen användarens enhet och direkt ange vissa förinställningar. Så snart en användare kommer åt plattformen lagras en cookie i minnet i användarens enhet. Cookies hjälper oss att förbättra webbplatsen och erbjuda dig en bättre och mer individanpassad upplevelse. De gör det möjligt att identifiera din enhet när du återvänder till webbplatsen, och då kan vi:

– Lagra information om hur du helst använder webbplatsen och anpassa webbplatsen till dina individuella preferenser. Det gäller t.ex. reklam som anpassas till dina personliga intressen.

– Snabbare handlägga dina förfrågningar.

3.3 I de cookies som vi använder sparas bara uppgifterna ovan när du använder webbplatsen. Det sker inte genom en koppling till dig personligen, utan med hjälp av ett ID för cookien (”cookie-ID”). Vi kopplar inte cookie-ID:t till ditt namn, din IP-adress eller andra uppgifter som gör det möjligt att koppla cookien till dig personligen.

3.4 Den här webbplatsen använder Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc. (”Google”). Google Analytics använder så kallade cookies, som är textfiler som lagras i din enhet och gör det möjligt att analysera hur du använder webbplatsen. Informationen om din användning som skapas med hjälp av cookien överförs och lagras vanligen till en av Googles servrar i USA. Men om IP-anonymisering aktiveras på den här webbplatsen så förkortas först din IP-adress av Google i EU:s medlemsstater och andra EES-länder. Endast i undantagsfall skickas den fullständiga IP-adressen till en av Googles servrar i USA och förkortas där. Inom uppdraget från operatören av den här webbplatsen använder Google informationen för att bedöma din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter över webbplatsaktiviteter och tillhandahålla ytterligare webb- och internetrelaterade tjänster till webbplatsoperatören. IP-adressen som Google Analytics hämtar från din webbläsare samkörs inte med andra data från Google. Du kan hindra att cookies sparas i enheten genom att ändra webbläsarens inställningar, men vi meddelar att du i så fall kanske inte kan utnyttja alla funktioner på webbplatsen fullt ut. Du kan också förhindra att Google samlar in eller bearbetar information som baseras på cookien och din webbplatsanvändning (inklusive din IP-adress) om du klickar på länken (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) samt hämtar och installerar insticksprogrammet för webbläsaren som finns där.

Du kan förhindra att Google Analytics registrerar uppgifter om du klickar på följande länk. En så kallad opt out-cookie skapas då, som förhindrar att dina uppgifter registreras vid framtida besök på webbplatsen: Inaktivera Google Analytics.

Mer information om användningsvillkor och sekretesskydd hittar du på http://www.google.com/analytics/terms/de.html och https://www.google.de/intl/de/policies/. Vi uppmärksammar dig på att Google Analytics utökats på den här webbplatsen med koden ”gat._anonymizelp();” så att IP-adresser registreras anonymt (så kallad IP-maskering).

Vi använder Google Analytics och funktioner från Universal Analytics. Med Universal Analytics kan vi analysera aktiviteterna på våra webbsidor som utförs med olika enheter (exempelvis om du först besöker webbplatsen med en dator och sedan med en surfplatta). Det gör det möjligt att tilldela en pseudonym för ett användar-ID som motsvarar samma användare. En sådan tilldelning utförs när du registrerar ett kundkonto för webbplatsen eller loggar in dig som kund. Men inga personuppgifter skickas till Google. Google Analytics kan kompletteras med funktioner från Universal Analytics, men det betyder inte att sekretesskyddande åtgärder som IP-maskering och tillägg för webbläsare begränsas.

3.5 Innan webbläsarcookies skapas informerar vi dig om dem på startsidan på vår webbplats i form av en slider med följande text:

"Information om cookies: Cookies hjälper oss att tillhandahålla våra tjänster. Genom att du använder vår webbplats godkänner du att vi sparar cookies. Mer information om hur cookies används finns på sidan med sekretesspolicyn."

Genom att du använder vår webbplats godkänner du att cookies används och lagras på din enhet. Du kan ställa in din webbläsare så att cookies inte sparas. Observera att en del funktioner på webbplatsen i så fall kanske begränsas eller slutar att fungera. Om du vill godkänna cookies från oss, men inte från våra leverantörer och partner, kan du ställa in webbläsaren så att den inte godkänner cookies från tredje part.

4. Nyhetsbrev

(1) Med nyhetsbrevet informerar vi dig om våra erbjudanden.

(2) Om du vill få nyhetsbrevet behöver vi din e-postadress och information som visar att du är innehavare av e-postadressen eller att innehavaren är införstådd med att nyhetsbrevet skickas ut. Inga ytterligare data insamlas. Uppgifterna används bara för att skicka nyhetsbrevet – de vidarebefordras inte till tredje man.

(3) När du anmäler dig till nyhetsbrevet godkänner du att din IP-adress och anmälningsdatumet lagras. Lagringen sker enbart som underlag ifall tredje man missbrukar en e-postadress och utan innehavarens kännedom registrerar e-postadressen som mottagaradress för nyhetsbrev.

(4) Du kan när som helst återta ditt godkännande av datalagring, e-postadressen och dess användning som mottagare för nyhetsbrev. Det kan du göra antingen genom att klicka på en länk i nyhetsbrevet eller skicka meddelandet till e-postadressen digital@obo.de.

 

5. Kontaktformulär

(1) Genom att du använder kontaktformuläret godkänner du att uppgifterna som du lämnat för kontakt och eventuella frågor får lagras permanent.

(2) Du kan när som helst ta tillbaka godkännandet för framtida bruk genom att skicka ett meddelande till digital@obo.se.

 

6. Datasäkerhet

All information som du överför till oss sparas på servrar placerade i EU. Tyvärr är inte informationsöverföring via internet helt säker och därför kan vi inte garantera att data som skickas med hjälp av vår webbplats är helt säkra. Vi skyddar vår webbplats med tekniska och organisatoriska metoder mot förlust, skadegörelse, åtkomst, förändring eller spridning av data av obehöriga. Dina personuppgifter överförs till oss i krypterad form. Vi använder oss av krypteringssystemet SSL (Secure Socket Layer) och TLS (Transport Layer Security).

 

7. Vidarelämning av dina personuppgifter

(1) Vi lämnar inte dina personuppgifter vidare till tredje man om du inte godkänt det, eller om personuppgifterna får eller måste lämnas vidare av juridiska skäl eller om myndigheter eller lagar kräver det. Det kan då handla om upplysningar i syfte att väcka åtal, minska risker eller skydda immateriella egendomar.

(2) Det kan hända att vi lämnar dina uppgifter till en extern part när vi skickar den begärda informationen. Denna externa part väljer vi ut noggrant, och vederbörande undertecknar ett avtal där den förbinder sig att vidta nödvändiga tekniska och organisatoriska åtgärder enligt § 9 BDSG.

 

8. Dataskydd, webbplatser som tillhör tredje man och sociala medier

(1) Webbplatsen kan innehålla länkar som går till eller från webbplatser som tillhör tredje man. Om du klickar på en länk till en sådan webbplats, tänk då på att inte kan ta något ansvar för innehållet eller dataskyddet som tillämpas. Läs de dataskyddsbestämmelser som gäller för sådana webbplatser innan du överför personuppgifter till dem.

(2) Vår webbplats innehåller länkar och små insticksprogram till följande sociala nätverk: Facebook, Twitter, Youtube, Xing och LinkedIn, Google Plus. Läs sekretesskyddsbestämmelserna för dessa sociala nätverk om du använder dem.

 

9. Ändring av dessa sekretesskyddsbestämmelser

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra dessa sekretesskyddsbestämmelser för framtida användning. Du hittar den aktuella versionen på webbplatsen. Gå regelbundet igenom webbplatsen och läs de aktuella sekretesskyddsbestämmelserna.

 

10. Dina rättigheter och kontakt

Du kan när som helst få ett utdrag med alla dina personuppgifter och korrigera dem, radera dem eller spärra dem. Kontakta oss på digital@obo.de för detta eller om du vill ha mer information. Om du har frågor, kommentarer eller önskemål om insamling, bearbetning och användning av dina personuppgifter ber vi dig kontakta oss via denna e-postadress. Du kan även kontakta oss via följande uppgifter:

OBO BETTERMANN GmbH & Co. KG
Hüingser Ring 52
D-58710 Menden
Telefon: 0049-2373-89-0
Telefax: 0049-2373-89-238